Medicijnen artrose

Bij artrose wordt er gesproken over de slijtage van kraakbeen tussen de gewrichten. Hierdoor gaat bewegen minder soepel en zullen activiteiten zoals bukken en draaien ook moeilijker en pijnlijker zijn. De pijn kan verminderd worden door medicijnen tegen artrose te gebruiken, ook help voldoende bewegen hierbij.

Een medicijn tegen artrose is in de meeste gevallen een pijnstiller zoals paracetamol. Wanneer er geen artrose medicijnen gebruikt worden bestaat de kans dat je de gewrichten op een verkeerde manier gaat gebruiken en ze verkeerd belast worden.

Medicijn tegen artrose

Pijnstillers bij artrose zijn er in verschillende soorten, zo zijn er eenvoudige pijnstillers die snel werken, maar zijn er ook ontstekingsremmende pijnstillers die door de arts voorgeschreven kunnen worden wanneer de eenvoudige pijnstillers niet genoeg helpen. Aangezien de ene patiënt meer last heeft van de artrose dan de andere zijn er verschillende vormen van pijnbestrijding.

Er zal in de meeste gevallen begonnen worden met paracetamol, 6 keer per dag 500 mg. Als dit niet voldoende helpt zijn er nog andere manieren om de pijn te verminderen zoals sterkere tabletten, crèmes of injecties. De crèmes en injecties kunnen plaatselijk worden gebruikt en zullen een snelle werking hebben.

Medicijnen voor artrose

De kans bestaat dat de gewrichten niet meer voldoende gebruikt worden door de pijn die ontstaan is, hierdoor worden ze stijf en zullen jouw spieren zwakker worden. Als er gebruik wordt gemaakt van medicijnen voor artrose kan de pijn verminder worden. Vaak wordt dit gedaan met paracetamol, of paracetamol met codeïne wat voorgeschreven kan worden door de huisarts.

Ook ontstekingsremmende NSAID’s kunnen op een snelle manier verlichting geven, bijvoorbeeld in de vorm van een crème. Daarnaast zijn er nog corticosteroïden die in de vorm van een injectie gegeven kunnen worden. Deze werken weken tot maanden lang, de injectie zal de ontsteking remmen maar wel bestaat de kans dat de klachten terug komen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn toegestaan.