Artrose pijn

Artrose gaat gepaard met pijn in de gewrichten, dit komt doordat het kraakbeen wat tussen de gewrichten zit weg slijt. Hierdoor worden de gewrichten minder soepel en gaat bewegen zoals buigen, strekken en draaien moeilijker. Osteoporose en pijn lijken veel op de klachten die voor komen bij artrose.

Pijn artrose is te behandelen met pijnstillers, dit in combinatie met voldoende bewegen zal de pijn verminderen. Het is helaas nog niet mogelijk om te genezen van artrose, maar de pijn kan wel verminderd worden. Artrose komt in het algemeen meer voor bij vrouwen, ouderen, mensen met overgewicht, mensen met erfelijke aanleg en mensen die de gewrichten veel belasten met hun beroep.

Pijn bij artrose

Artrose wordt veroorzaakt door het veranderen van het kraakbeen. Doordat het kraakbeen weg slijt kunnen de gewrichten niet meer soepel bewegen waardoor strekken, draaien en buigen moeilijker gaat. Iedereen heeft kans op het krijgen van artrose, maar er zijn wel een aantal risico factoren wat artrose betreft.

Zo komt het vaker voor bij ouderen, vrouwen, mensen met overgewicht, beroepen waarbij de gewrichten veel belast worden en wanneer er erfelijke aanleg voor is. De klachten bij artrose wordt vooral omschreven als pijn in het gewricht en stijfheid van het gewricht. Door voldoende te bewegen blijven de gewrichten soepel en zal de pijn dragelijker zijn.

Pijn door artrose

Artrose kan veel pijn met zich mee brengen in het getroffen gewricht, ook stijfheid wordt aangegeven als klacht van artrose. De stijfheid en de pijn treden op doordat het kraakbeen tussen de gewrichten weg slijt, hierdoor rollen de gewrichten niet meer soepel over elkaar heen maar ontstaat er een wrijving.

Er zijn mensen waarbij artrose een grotere kans heeft tot optreden, dit is bij ouderen, bij vrouwen, mensen met overgewicht, bij mensen met beroepen waarbij de gewrichten veel belast worden en bij families waar artrose voor komt. Door voldoende te blijven bewegen en niet stil te blijven zitten kan de pijn bij artrose verminderen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn toegestaan.