Artrose heup klachten

Klachten die kunnen ontstaan bij artrose worden veroorzaakt door de verandering van het kraakbeen in het heupgewricht. Vooral `s morgens zal je moeilijker op kunnen staan door stijfheid en pijn in de heup. Sommige mensen hebben meer kans op artrose, denk daarbij aan ouderen, vrouwen, mensen met overgewicht, bij het beoefenen van een beroep waarbij de gewrichten veel worden belast en bij mensen waar artrose in de familie voor komt.

Doordat de artrose klachten vooral pijn en stijfheid zijn is het belangrijk om voldoende te bewegen, maar de gewrichten niet te overbelasten. Pijnstillers kunnen ervoor zorgen dat de klachten verminderen.

Artrose knie klachten

Artrose kan ontstaan op verschillende plaatsen in het lichaam, zo ook in de knie. Bij artrose wordt er vaak gedacht aan slijtage van de gewrichten, echter is het zo dat het kraakbeen veranderd en jouw gewrichten niet meer soepel kunnen buigen, strekken en draaien.

De kans op artrose is groter bij vrouwen, op oudere leeftijd, bij mensen met overgewicht, in beroepen waarbij de gewrichten veel belast worden en bij het voor komen van artrose in de familie. Klachten artrose in de knie zijn vooral veel pijn in het gewricht en stijfheid van de knie. Door veel te bewegen blijven de gewrichten soepel wat zal zorgen voor verlichting, ook pijnstillers kunnen de pijn wat verzachten.

Klachten artrose heup

Artrose komt vaak voor in de heup, dit is namelijk een gewricht dat veel belast wordt in het dagelijks leven. Hierdoor neemt de kans op artrose toe, wat ook geldt voor oudere vrouwen, mensen met overgewicht en voor mensen die artrose in de familie hebben. De klachten artrose knie worden vooral beschreven als pijnlijk en het gevoel van stijfheid. Dit is meestal ‘s  morgens het meest aanwezig.

Doordat de gewrichten niet meer soepel zijn heb je de neiging om stil te gaan zitten, juist dat moet voorkomen worden. Het is het beste voor jouw gewrichten om met artrose voldoende te bewegen, zo blijven de gewrichten soepel. In combinatie met pijnstillers kunnen de klachten verminderd worden, maar genezen is nog niet mogelijk.