Artrose in de knie symptomen

In de meeste gevallen komt artrose voor bij ouderen, bij vrouwen, bij mensen met overgewicht, bij mensen die voor hun beroep hun gewrichten veel belasten en bij mensen die familieleden hebben met artrose. Artrose in de knie symptomen zijn vooral veel pijn en stijfheid van de knie, bewegen gaat moeilijk en vooral ‘s morgens treden de klachten op. Dit komt doordat het kraakbeen tussen het bovenbeen en het onderbeen weg is gesleten.

Door voldoende te bewegen kunnen de klachten van artrose in de knie verminderen, dit eventueel in samenwerking met pijnstillers. Helaas is er nog geen behandeling die de artrose geheel kan laten verdwijnen.

Artrose knie symptomen

Een veel voorkomende plaats van artrose is de knie, het kraakbeen wat tussen de knieën zit zal wegslijten door overbelasting of door erfelijke aanleg. De knie kan vervolgens niet meer soepel bewegen waardoor er stijfheid optreed, dit gaat gepaard met pijnklachten.

Vooral `s morgens bij het opstaan kan er veel pijn optreden, wanneer je dan 10 minuten verder bent zal er verbetering optreden. De knie artrose symptomen kunnen verminderd worden door voldoende te blijven bewegen. Zo blijven de gewrichten soepel, dit in combinatie met pijnstillers zal er voor zorgen dat de pijn minder wordt.

Symptomen artrose knie

Bij artrose in de knie is het kraakbeen in het kniegewricht veranderd, hierdoor is er vooral `s morgens sprake van pijn en stijfheid in de knie. Het is daarom belangrijk om voldoende te blijven bewegen, het gewricht zal dan soepel blijven. Ook moet overbelasting van het gewricht voorkomen worden, samen met pijnstillers kunnen de klachten verminderen.

Als er sprake is van erge pijn kan een injectie of operatie ook goed uitpakken. Bij vrouwen, oudere mensen, mensen met overgewicht, mensen die hun gewrichten veel belasten en bij families met artrose is de kans op het ontstaan van artrose het grootst. Al betekenend dit niet dat de artrose gegarandeerd op zal treden.